top of page

Es pot tractar l'EM? 

 

Fins el moment, no es coneix el tractament curatiu de l’EM, però existeixen tractaments per frenar la freqüència o la severitat dels brots.

 

Els tractaments per l’EM varien tan ràpidament en l’actualitat, que es recomana estar en contacte amb el neuròleg per mantenir-se sempre ben informat. El metge és l’aliat per dominar l’EM. El pacient ha de sentir-se còmode al parlar sobre totes les qüestions pràctiques amb el metge i fer-li saber els canvis que nota i dubtes que l’inquieten. Les organitzacions locals l’EM, com AEMA ANOIA, també són fonts d’informació de nous descobriments. 

 

 

Els tractaments existents són, en algunes ocasions, molt eficaços. En els últims anys hi ha hagut un canvi substancial en la seva evolució gràcies a l’aparició de nous fàrmacs que aconsegueixen modificar-ne el curs. Aquests medicaments són més eficaços si es prenen immediatament després del diagnòstic, abans que la malaltia hagi evolucionat i causat danys significatius al sistema nerviós.

 

 

  • El tractament modificador aconsegueix reduir la freqüència i severitat dels brots i disminuir la formació de noves lesions al cervell i a la medul·la espinal.

  • El tractament agut accelera la recuperació dels símptomes després d’un brot però no modifica l’evolució de la malaltia a llarg termini. En els tractaments aguts es fan servir corticoides.

  • El tractament simptomàtic té com a objectiu tractar els símptomes que s’associen a la malaltia i millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.

 

 

 

Fonts: Federación Española para la Lucha contra la Esclerosis Múltiple i Fundació Esclerosi Múltiple

 

bottom of page